az élet napos oldala

Hajlamos az ember, de én legalábbis mindenképpen, hogy a rossz dolgokra koncentráljon, a jó és szép dolgokat pedig természetesnek vegye. Itt és most szeretnék a jó dolgokra koncentrálni. Ami szép, ami jó, ami vicces, vagy éppen finom. És hogy mindezt egy percre se felejtsem, megpróbálok naponta írni, hogy még a legrosszabb napokon is azon gondolkodjak, hogy miért is jó nekem...

őket olvasom

most mondtátok

Archívum

2010. július 12-24. nyaralás: Horvátország, Szlovánia

2010.07.31. 14:55 eszterlánc21

Különleges nyaralás volt több szempontból is. Például azért, mert itt már jártunk 5 évvel ezelőtt és ismétlés eddig nem fordult elő. Kíváncsi népség vagyunk. Ezúttal azonban úgy döntöttünk, olyan helyre megyünk, ahonnan gyorsan hazaérhetünk... De nem bántuk meg, nagyon jó volt.

Különleges volt azért is, mert a korábbi évekkel ellentétben alig mozdultunk ki a kempingből. Részben persze azért, mert a városnézős túrákat már 5 éve letudtuk, másrészt egyszerűen nem vágytunk most ilyesmire.

Különleges volt azért is, mert egész nyaralás alatt kifejezetten jó volt a hangulat (egy napot kivéve), nem csak én hisztiztem, de mindenki csak keveset :)

Másrészt viszont olyan volt ez a nyarlás is, mint a többi. Tenger, napfény, pihenés, szórakozás :)

 

Kedves bloggertársam hatására erőt vettem magamon és pár percnyi küszködés után képes voltam a maszkot felvéve pipán keresztül lélegezni :)

És most a részletek, amik előbb-utóbb fényképekkel is illusztrálva lesznek...

A célálomás Rovinj volt, pontosabban egy kemping a Limszkij Kanal mellett. Rovinj egy igazi kis bűbáj városka, mediterrán életérzés a la Isztria. A Lim pedig egy gyönyörű természeti szépség közelről és távolról egyaránt.

 

 

ezek a részletek... őrület...

 

 

 

 

 

 

 

 

ennyire voltunk a víztől...

 

 

 

 

 

 

 

 

Ami a szórakozást illeti, volt motorcsónakozás, sőt motorcsónak vontatta ejtőernyőzés (van ennek valami magyar neve??), tengegi hajózás ezúttal üvegfenekű hajóval a fispiknik helyett.

 

 

 

 

esküszöm, én vagyok a képen!! :)

 

 

 

 

 

A halevés ezúttal éttermekben történt. Sohasem hittem volna, hogy idáig vetemedek, hogy nem csak a halat, hanem az egyéb herkentyűket is megeszem. Bár ennek már tavaly és tavalyelőtt is voltak előjelei. Most ott tartok, hogy jó-jó, de nyersen azért nem, semmit! Mi lesz így az osztrigákkal?? :) Aki erre jár, az ne hagyja ki a jóféle isztriai olívaolajat, szarvasgombát, a Lim mellett árult sajtokat sem!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyébként pedig egyszerűen csak fürdés, napozás, társasjátékozás és olvasás. Nagyfiúval együtt keresztülrágtuk magunkat fejenként vagy 2000 oldalon :)

 

ide ballagtunk le a sátortól (kb 20 m) és a kőről mehetett a fejes...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

csak, hogy egy kis giccs is legyen...

 

 

 

 

Az idő végig gyönyörű volt, az első öt napban valami egészen hihetetlenül meleg volt a tenger. Utána egy esős éjjel, reggel után volt egy kis lehülés, majdnem rohantunk is Pulába várostnézni. (No meg szőrös lényt, orvosi kísérettel :D )

Szóval nagyon jól éreztük magunkat, hezitáltunk is egy kicsit, hogy menjünk-e Szlovéniába. Aztán végül mentünk és nagyon nem bántuk meg!

Mindenkinek csak ajánlani tudom a Bledi tavat és környékét! Egy kis ékszerdoboz az a tó, kényelmesen körbejárható, dottózható (és futható!), meseszép. A környéken pedig a hegyekben folyók és patakok, hegyek és völgyek, lehet túrázni, raftingolni, biciklizni. Mi az előbbi kettőbe neveztünk be, a biciklisek őrültek :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arról majdnem meg is feledkeztem, hogy a két hét alatt négyszer futottam, tehát hoztam az itthoni rendszert. Bár kevesebbet a szokotnál, de itt most nem is ez a lényeg. Ennek ellenére sikerült tovább híznom, remélem, azért, nem kell visszakérnem a ruháimat :DD